Groep 5 Lezen

Op deze pagina informatie over:
  • Station Zuid
  • Roetsjen
  • Begrijpend lezen
  • Technisch lezen
  • Ralfi lezen
Station Zuid
Bij Station Zuid horen een leesboek met werkboek en het roetsj boekje.

Roetsjen
Als er twee keer in de week thuis geoefend wordt met roetsjen (op tijd), zal het niveau hard omhoog gaan! Twee keer dezelfde taak per dag en dat dus twee keer per week. Mag ook meer natuurlijk.

Deze weken oefenen we in deel 1 met het thema: "op de planken!"

Begrijpend lezen
We volgen hiervoor de methode 'Lezen in beeld'.

Technisch lezen
In groep 5 worden er nog meer leeskilometers gemaakt, dus je kunt proberen alles te lezen wat je maar voor je neus krijgt. Een goed boek, waar je helemaal in kunt verdwijnen is natuurlijk het fijnste wat er is.
Ga dus vaak naar de bibliotheek, om uit te zoeken wat voor jou de beste, mooiste, leukste, of spannendste boeken zijn om te lezen.

Hulp nodig?
Boeken zoeken op titel, onderwerp of niveau?
Klik op het plaatje.

Ralfi lezen
Om nog beter technisch te leren lezen, bieden we Ralfi lezen op school. De leerlingen (ongeveer 4) krijgen een tekst en dat lezen ze 5x per week samen met de leerkracht door. We praten er met elkaar over, ze lezen het op tijd. Klik op de plaatjes hieronder om een paar teksten te bekijken.