Laatste update: 3-3-2020

Welkom op de groep 3 site!
Leerkracht: Juf Lia
Op de ochtenden onderwijsassistent Reno
Juf Lia Onderwijsassistent Reno

Op de bapowoensdag: juf Sharon
 mailadressen zijn:  l.vandiermen@aloysius-school.nl
                                        r.vanoostrum@aloysius-school.nl
Voor vragen of ziekmelding kan ook gebruik worden gemaakt van de parro-app.

In onze groep zitten 32 leerlingen. 17 jongens en 15 meisjes.

Algemene informatie
Alles wat u moet weten kunt u terugvinden in de schoolfolder van groep drie. Mocht u vragen hebben, bent u altijd welkom. Klik hier om de flyer te bekijken.

Stagiaire
Tot eind juni loopt Zoë bij ons in de groep stage. Zij is 1e jaars student aan de Pabo. Ze zal voor de hele en soms voor een groepje kinderen lessen geven en zo ervaring opdoen.

Gymmen
Onze gymdag is donderdag. De gymtijd is veranderd naar 10.15 uur
Soms is de donderdag bezet door activiteiten voor andere groepen. We proberen dan op een andere dag te gymmen.
Vanaf dinsdag 11 februari hebben we 10 weken lang les in plein-sport spelen. De kinderen leren nieuwe spellen en de materialen daarvoor zijn aanwezig tijdens het half uurtje pauze buiten.
Tijdens 2 gymlessen in maart maken de kinderen kennis met de sport atletiek. Er komt iemand van de BAV les geven aan hen.

We werken met de methode Veilig leren lezen.

Vanaf kern 1 is het niveau waarin ze gaan werken voor elk kind aangepast.
In de startkern maken de kinderen kennis met opa. Zodra opa zijn vertelselpet opzet komen er prachtige verhalen in zijn hoofd. Deze worden bij elke kern als startpunt voorgelezen dmv een prentenboek.
De doelen van de kernen, de letters die de kinderen leren kunt u vinden op het prikbord in de gang.

• Rekenen
    We werken met de methode Reken zeker. Daarin is voor groep 3 het belangrijkste  dat ze leren automatiseren van optel en aftelsommen t/m 20.

Voordat we starten met het werkschrift doen we altijd 15 minuten automatiseringsoefeningen. Daar hebben we 3 vormen voor;
    * We staan in de kring. Ik zeg een som en gooi de bal naar een leerling toe die het antwoord geeft. Iedereen moet al van te voren hebben nagedacht want de bal kan ook naar iedereen worden toe gegooid.
    * Op mijn tafel staat een mok met stokjes. Op elk stokje staat de naam van een kind. Ik noem een som en iedereen denkt na. Ik trek een stokje met naam en het kind noemt het antwoord op.
    * Op hun wisbordje zetten ze het juiste antwoord neer en houden het omhoog zodat ik kan zien of ze goed hebben beantwoord.
    Zo is elk kind betrokken bij het automatiseren van sommen. Het is afwisselend en kinderen vinden het erg leuk om te doen.

Agenda: De informatie wordt u toegestuurd ook toegestuurd via de parro- app.
  • 3 maart              Laura introduceert nieuwe boeken voor de schoolbieb
  • 8-13 maart       stage week Zoë