Laatste update: 2-10-2019

Welkom op de groep 3 site!

Leerkracht; juf Lia en op de ochtenden onderwijsassistente Reno.
Op de bapowoensdag…...

Mijn mailadres is:  l.vandiermen@aloysius-school.nl

De eerste weken zijn al voorbij. Kinderen wennen steeds meer aan het ritme van groep 3. Ze zijn enthousiast en kunnen al aardig wat woorden lezen. Ze zijn supertrots op zichzelf. Ook het schrijven van de aangeleerde letters gaat erg goed. We zijn reuzeblij met deze groep.

Gymmen
Onze gymdag is donderdag.
In November krijgen de kinderen 4 x judoles. Dit gebeurt op de vrijdagochtend.

We werken met de methode Veilig leren lezen.

Vanaf kern 1 is het niveau waarin ze gaan werken voor elk kind aangepast.
In de startkern maken de kinderen kennis met opa. Zodra opa zijn vertelselpet opzet komen er prachtige verhalen in zijn hoofd. Deze worden bij elke kern als startpunt voorgelezen dmv een prentenboek.
De doelen van de kernen, de letters die de kinderen leren kunt u vinden op het prikbord in de gang.

• Rekenen
    We werken met de methode Reken zeker. Daarin is voor groep 3 het belangrijkste  dat ze leren automatiseren van optel en aftelsommen t/m 20.

Voordat we starten met het werkschrift doen we altijd 15 minuten automatiseringsoefeningen. Daar hebben we 3 vormen voor;
    * We staan in de kring. Ik zeg een som en gooi de bal naar een leerling toe die het antwoord geeft. Iedereen moet al van te voren hebben nagedacht want de bal kan ook naar iedereen worden toe gegooid.
    * Op mijn tafel staat een mok met stokjes. Op elk stokje staat de naam van een kind. Ik noem een som en iedereen denkt na. Ik trek een stokje met naam en het kind noemt het antwoord op.
    * Op hun wisbordje zetten ze het juiste antwoord neer en houden het omhoog zodat ik kan zien of ze goed hebben beantwoord.
    Zo is elk kind betrokken bij het automatiseren van sommen. Het is afwisselend en kinderen vinden het erg leuk om te doen.

Agenda:
  • 2 oktober                 start kinderboekenweek