Laatste update: 06-12-2018

Welkom op de groep 3b site!

Leerkracht; juf Lia en op de bapowoensdag juf JoŽlle

Mijn mailadres is:  l.vandiermen@aloysius-school.nl

Sinterklaas is weer vertrokken en we maken ons op voor het vieren van het Kerst feest.
Gezellig zo met het donker buiten en binnen al die lichtjes.

Jassen ophangen
Nieuw jaargetijde, nieuwe jas! Maar bij veel jassen zit geen lusje en dus vallen de jassen op de grond. Jassen worden vies, schuiven door de gang waardoor op de jassen gelopen wordt. Misschien een tip om te zorgen voor een lusje in de jas.
Regenlaarsen en snowboots worden in de gang uit gedaan. De kinderen kunnen sloffen van thuis meenemen of gympen aan doen. Zo blijft de vloer in de klas schoon.

Rapporten meegeven
Nog niet alle rapporten zijn terug op school. Geeft u deze weer mee?

We werken met de methode Veilig leren lezen.

Vanaf kern 1 is het niveau waarin ze gaan werken voor elk kind aangepast.
In de startkern maken de kinderen kennis met opa. Zodra opa zijn vertelselpet opzet komen er prachtige verhalen in zijn hoofd. Deze worden bij elke kern als startpunt voorgelezen dmv een prentenboek.
Tijdens de weeksluiting heeft u 2 verhalen kunnen zien op het podium.
De kinderen leren bij elke kern letters.
Tevens worden deze letters ook als schrijfletter aangeboden.
start kern i m k s
kern 1      p aa r e v
kern 2      n t ee b oo
kern 3      d oe h ij z
kern 4      w o a u j
kern 5      eu ie l ou uu
kern 6      g- au- ui- f- ei
Na deze kern hebben de kinderen alle letters aangeboden gekregen. De tweeteken klanken zijn best nog wel pittig.

Vanaf donderdag 6 december starten we met kern 6

Rekenen
We werken met de methode Reken zeker. Daarin is voor groep 3 het belangrijkste  dat ze leren automatiseren van optel en aftelsommen t/m 20.

Voordat we starten met het werkschrift doen we altijd 15 minuten automatiseringsoefeningen. Daar hebben we 3 vormen voor;
* We staan in de kring. Ik zeg een som en gooi de bal naar een leerling toe die het antwoord geeft. Iedereen moet al van te voren hebben nagedacht want de bal kan ook naar iedereen worden toe gegooid.
* Op mijn tafel staat een mok met stokjes. Op elk stokje staat de naam van een kind. Ik noem een som en iedereen denkt na. Ik trek een stokje met naam en het kind noemt het antwoord op.
* Op hun wisbordje zetten ze het juiste antwoord neer en houden het omhoog zodat ik kan zien of ze goed hebben beantwoord.
Zo is elk kind betrokken bij het automatiseren van sommen. Het is afwisselend en kinderen vinden het erg leuk om te doen.

Agenda:

6 dec   versieravond  Kerst vanaf 19.00 uur