Groep 3B

Dit is de groep van juf Katina en meester Reno, er zitten 22 gezellige kinderen in groep 3b.

Mailadressen:
k.broekhuijzen@aloysius-school.nl
r.vanoostrum@aloysius-school.nl

Juf Katina staat op maandag, dinsdag en donderdag voor de groep.
Meester Reno staat op woensdag en vrijdag voor de groep.

Wanneer uw kind ziek is, kunt u via de Parro-app uw kind ziek melden.

Benodigheden in groep 3

• Multomap 23 rings.
  • 4 tabbladen in de multomap.
  • Etui leeg (daarin krijgt uw kind kleurpotloden van school)
  • Etui/ doos met viltstiften.
  • Grote gum. (kleintjes zijn zo op en raken snel kwijt)
  • Liniaal, liefst 20 cm
  • kinderen krijgen oordopjes van school om te werken met een chromebook. Deze werken niet zo lekker bij jonge kinderen. Aanrader om kinderoorkappen die je kan omklappen aan te schaffen. Deze passen dan in hun laatje.
  • Kinderen krijgen grijs potlood van school om mee te schrijven.
  • een stoffen tas voor gymspullen
  • Broekje/ t-shirt als gymkleding
  • Sportschoenen. Veters moeten de kinderen zelf knopen. Lukt dit nog niet dan klittenband schoenen. Gymspullen blijven aan de kapstok hangen en gaan bij een vakantie mee naar huis om te wassen.
Het stabilo potlood heeft een dikke punt en daarom gebruiken we deze niet op school.

Algemene informatie
Alles wat u moet weten kunt u terugvinden in de schoolfolder van groep drie. Mocht u vragen hebben, bent u altijd welkom. Klik hier om de flyer te bekijken.

We werken met de methode Veilig leren lezen.

Vanaf kern 1 is het niveau waarin ze gaan werken voor elk kind aangepast.
In de startkern maken de kinderen kennis met opa. Zodra opa zijn vertelselpet opzet komen er prachtige verhalen in zijn hoofd. Deze worden bij elke kern als startpunt voorgelezen dmv een prentenboek.
De doelen van de kernen, de letters die de kinderen leren kunt u vinden op het prikbord in de gang.

• Rekenen
    We werken dit jaar voor het eerst met de methode Semsom.  Daarin is voor groep 3 het belangrijkste  dat ze leren automatiseren van optel en aftelsommen t/m 20.
  • Deze methode gaat uit van doelgericht bewegen en spelen in iedere les. Semsom stelt vragen die alle leerlingen tot nadenken uitnodigen en waarover alle leerlingen kunnen nadenken. Waarin leerlingen met elkaar kunnen samen werken. Leerlingen worden zo beter gemotiveerd en hebben plezier in rekenen. Ook hun concentratie verbetert. Als je beweegt tijdens het maken van een som stroomt er extra bloed naar je hersenen. Hierdoor functioneren je hersenen beter en kan je je beter concentreren op het uitrekenen van de som. Door de lesstof te koppelen aan een spel of beweging is dat een soort ezelsbruggetje om de stof te onthouden. Door te bewegen gebruik je bovendien meer zintuigen, waardoor de stof ook beter beklijft.
  • Agenda:
  • Deze wordt aan u bekend gemaakt via de nieuwsbrieven en Parroapp.