Groep 4A

Welkom op de groepspagina van groep 4A!

Laatste update: 27-08-2019

We hopen dat iedereen een fijne vakantie gehad heeft.
En welkom voor.........Lise, heel veel plezier bij ons in de groep!

De leerkrachten van groep 4A zijn juf Katina . Haar mailadres is: k. broekhuijzen@aloysius-school.nl
                                                                     juf Marjon.  Haar mailadres is: m.schoonhoven@aloysius-school.nl
Juf Katina werkt op maandag, dinsdag en donderdag.
Juf Marjon werkt op woensdag en vrijdag

Graag de eerste dag meegeven:
*etui met gum
*etui met stiften
*dichte puntenslijper
*liniaal (30 cm)
*whiteboard stiften
*5 snelhechters
(Voor de nieuwe kinderen een multomap, 23 rings, met tabbladen)

Voor de gym: op woensdag en vrijdag
*stoffen tas
*T-Shirt
*gymbroekje
*gymschoenen

We maken er een mooi jaar van!

Afbeeldingsresultaat voor vrolijke kinderen

Agenda:
12 maart 2019                        Juf Manon komt op bezoek in de klas met Mats
15 maart 2019                        Staking (kinderen vrij)
27 maart 2019                        Opening fit 3.0 om 08:30 uur
27 maart 2019                        Bezoek geologisch museum Laren

09 april 2019                           Juf Truus in de klas
10 april 2019                           Juf Truus in de klas
12 april 2019                          Koningsspelen

15 april 2019 en 16 april 2019  schoolfoto
16 april 2019                           Juf Truus in de klas
17 april 2019                            Juf Truus in de klas
18 april 2019                          Paasviering + sponsorloop
19 april 2019                          Goede vrijdag (kinderen vrij)
22 april t/m 3 mei 2019          Meivakantie (kinderen vrij)

Na de meivakantie is juf Manon er weer.

We werken met de methode Veilig leren lezen.

De startkern is gedurende 2 weken. De kinderen maken kennis met symbolen zodat ze weten wat ze moeten doen tijdens een leesles. In deze 2 weken wordt er gekeken naar het niveau van elk kind. Vanaf kern 1 is het niveau waarin ze gaan werken voor elk kind aangepast.
In de startkern maken de kinderen kennis met opa. Zodra opa zijn vertelselpet opzet komen er fantastiche verhalen in zijn hoofd. Deze worden bij elke kern als startpunt voorgelezen dmv een prentenboek.
De kinderen leren bij elke kern letters.
Tevens worden deze letters ook als schrijfletter aangeboden.

Rekenen
We werken met de methode Reken zeker. Daarin is voor groep 3 het belangrijkste  dat ze leren automatiseren van optel en aftelsommen t/m 20.

Voordat we starten met het werkschrift doen we altijd 15 minuten automatiseringsoefeningen. Daar hebben we 3 vormen voor;
* We staan in de kring. Ik zeg een som en gooi de bal naar een leerling toe die het antwoord geeft. Iedereen moet al van te voren hebben nagedacht want de bal kan ook naar iedereen worden toe gegooid.
* Op mijn tafel staat een mok met stokjes. Op elk stokje staat de naam van een kind. Ik noem een som en iedereen denkt na. Ik trek een stokje met naam en het kind noemt het antwoord op.
* Op hun wisbordje zetten ze het juiste antwoord neer en houden het omhoog zodat ik kan zien of ze goed hebben beantwoord.
Zo is elk kind betrokken bij het automatiseren van sommen. Het is afwisselend en kinderen vinden het erg leuk om te doen.