Groep 3a

Welkom op de groepspagina van groep 3a!

Laatste update: 17-12-2018

De leerkracht van groep 3a is juf Manon. Haar mailadres is m.deridder@aloysius-school.nl

Wij (Katina en JoŽlle) vervangen Manon tijdens haar zwangerschapsverlof.
k.broekhuijzen@aloysius-school.nl  (maandag, donderdag, vrijdag)
j.brouwer@aloysius-school.nl (dinsdag en woensdag)

Afbeeldingsresultaat voor vrolijke kinderen

Agenda:

19 dec   kerststukjes in de klas maken
  20 dec.  kinderen om 12.00 uur uit (Let op in de middag geen school)
  20 dec   om 17.00 kerstviering (vanaf  16:45 uur in de klas eten brengen voor diner)
  20 dec   aansluitend kerstdiner
  21 dec   vanaf 8.30 uur kerstversiering opruimen
  21 dec   speelgoedochtend

We werken met de methode Veilig leren lezen.

De startkern is gedurende 2 weken. De kinderen maken kennis met symbolen zodat ze weten wat ze moeten doen tijdens een leesles. In deze 2 weken wordt er gekeken naar het niveau van elk kind. Vanaf kern 1 is het niveau waarin ze gaan werken voor elk kind aangepast.
In de startkern maken de kinderen kennis met opa. Zodra opa zijn vertelselpet opzet komen er fantastiche verhalen in zijn hoofd. Deze worden bij elke kern als startpunt voorgelezen dmv een prentenboek.
De kinderen leren bij elke kern letters.
Tevens worden deze letters ook als schrijfletter aangeboden.

Rekenen
We werken met de methode Reken zeker. Daarin is voor groep 3 het belangrijkste  dat ze leren automatiseren van optel en aftelsommen t/m 20.

Voordat we starten met het werkschrift doen we altijd 15 minuten automatiseringsoefeningen. Daar hebben we 3 vormen voor;
* We staan in de kring. Ik zeg een som en gooi de bal naar een leerling toe die het antwoord geeft. Iedereen moet al van te voren hebben nagedacht want de bal kan ook naar iedereen worden toe gegooid.
* Op mijn tafel staat een mok met stokjes. Op elk stokje staat de naam van een kind. Ik noem een som en iedereen denkt na. Ik trek een stokje met naam en het kind noemt het antwoord op.
* Op hun wisbordje zetten ze het juiste antwoord neer en houden het omhoog zodat ik kan zien of ze goed hebben beantwoord.
Zo is elk kind betrokken bij het automatiseren van sommen. Het is afwisselend en kinderen vinden het erg leuk om te doen.