Welkom op de pagina van groep 5
update 16-05-2018

De werkdagen van:
Hananja, woensdag en donderdag
Linda,  maandag, dinsdag en vrijdag

Vreedzaam:
We hebben het in blok 6 over 'we zijn allemaal anders' hebben. De leerlingen leren in dit blok dat iedereen verschillend is en dat dit eigenlijk hartstikke leuk is. De leerlingen gaan in groepjes twee heel verschillende mensen interviewen.

Stappenplan conflictoplossen:
  • Afkoelen!
  • Gele pet opzetten. Vertellen wat jezelf wil. Luister naar wat de ander wil.
  • Probeer een win-win oplossing te vinden.
  • Geef elkaar een hand en voer de oplossing uit.

Fit 2.0 Marathon kids
De kinderen zijn bezig om misschien wel een marathon bij elkaar te lopen.
Ze lopen 3x per week rondjes om de school. En uiteindelijk misschien wel een marathon bij elkaar.

Het schooltuinieren is gestart.
Iedere dinsdagmiddag gaan de kinderen aan het werk in hun eigen tuintje. Er wordt van alles gezaaid, bietjes, radijsjes, aardappelen, wortels, ui etc. Hopelijk kunnen we straks ook van alles oogsten.
In de vakanties zou het erg fijn zijn als de kinderen ook even langs hun tuintje gaan.

Gym:
Groep 5A heeft gym op maandag en donderdag.
Hiervoor hebben de leerlingen een sportbroek, een sportshirt en goede gymschoenen nodig.

De Yurls bevat handige oefeningen om overal waar je maar bent te oefenen! Klik op het plaatje en begin.

agenda

17 mei  Zwemfestijn in de trits
22 mei Schoolreis
25 mei     weeksluiting groep 5A en 5 B. Ouders en opa's/oma's mogen komen kijken om 11:15 uur